Erkekler kadınlarla kıyaslandığında çok duygusal değiller. Ancak söz konusu kısırlık olduğunda, erkekler de bir hayli hassaslaşabiliyor. Çocuğu olmayan çiftlerin %30 - 50'sinde problemin erkekten kaynaklandığı düşünüldüğünde haksız da sayılmazlar.
Yardımcı üreme tekniklerinin geniş olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte pek çok kısırlık nedeni saptanabildi. Bunlardan biri de "erken yumurtalık yetmezliği" olarak adlandırılan ve daha önce tanınmayan bir kısırlık sebebi.
Gebelik sırasında Down Sendromu ve nöral tüp defektleri için yapılan testler genellikle gebeliğin 15-20. haftalarında yapılmaktadır. Bu tarama "üçlü test" adı verilen test ile yapılmaktadır.
Ultrasonografi fetusun değerlendirilmesinde güvenli ve etkili bir yöntem olarak kabul edilir. Günümüzde gebelik takiplerinin vazgeçilmez bir ögesi haline gelmiştir.
Her geçen gün yeni yöntemlerin keşfedilip uygulandığı tüp bebek tedavisi konusunda son dönemde gündeme gelen HLA-G gerçekten bir mucize mi yoksa sadece hastalara gereksiz umut vaad eden bir uygulama mı?
Çocuk özlemi çeken ve tüp bebek yöntemine başvuran hastalara sunulan ilaçsız tüp bebek uygulamaları ne kadar yararlı ve başarılı sorusuna cevap arıyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun.
Endometriozis ve çikolata kisti nedir, belirtileri nelerdir, nasıl tanı konulur, çikolata kisti tedavisi nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabını bu yazıda bulabilirsiniz.
Kısırlık Tanısı ve Tedavisinde Psikolojik Destek: Kısırlık tedavisi gören çiftlerin çoğu, çocuk sahibi olmak amacıyla görülen tedaviyi hem fiziksel, hem de duygusal açıdan büyük özveri gerektiren bir yaşam olayı olarak tanımlar.
Her kadında yumurtlamadan önce, yani adetin ilk döneminde rahim içi zarı kalınlaşır. Yumurtlama gerçekleştikten sonra kalınlaşma durup olgunlaşma süreci başlar.
1992 yılındaki ilk uygulamadan beri mikroenjeksiyon alanında çok hızlı gelişmeler yaşanmakta. Özellikle erkek infertilitesi alanında yaygın kullanıma girmesine karşın, oluşan gebeliklerde anomali olacağı kuşkusu her zaman gündemde ön sıralarda yer almakta