Tüp bebek tedavilerinde gerek tüp bebek aşamalarında gerek tüp bebek ilaç ve protokollerinde ve gerekse laboratuvar uygulamalarında son yıllarda elde edilen gelişmelerle başarı oranı artmaktadır.
Hamilelikte şeker hastalığı (gestasyonel diyabet) şeker hastalığının ilk kez hamilelikte ortaya çıkmasıdır. Bu durum hamilelerin %4’ünde görülür.
IVF tedavilerinde kullanılan değişik ilaçların sayısını ve hepsinin farklı zamanlamalarını göz önünde bulundurduğumuzda, bazı hastaların bunların bir kısmını yanlış yapmaları beklenebilir.
Geçmişte tüp bebek tedavisinde, yumurta toplama genel anestezi altında laparoskopi yöntemiyle yapılırdı.
Tüp Bebek'te ileri yaş kadınların hamile kalma olasılığını artıran yeni bir teknik: CCS (Genişletilmiş Kromozom Taraması)
Sezaryenin sadece riskli durumlarda tercih edilmesi gerektiğini belirten Dr. Senai Aksoy, hangi durumlarda normal doğumun yapılamayacağı hakkında merak edilenleri cevapladı.
Tüp Bebeğin günümüzde büründüğü kimlik pekçok yüksek teknoloji gerektiren tıbbi uygulamaların aksine güncelliğini hiç yitirmemiş tersine medya ve ticari kaygıların ateşlemesi ile daha da pekişmiştir.
İnfertilite tedavisi sırasında psikolojik destek alan anne baba adayları tedavi sürecini çok daha rahat geçiriyor ve hem tüp bebek başarı oranları olumlu yönde etkileniyor, hem de çiftin ilişkilerinde yaşanan sorunlarla başa çıkmaları kolaylaşıyor.
Laparoskopi ile karın alt bölgesinde açılan 3-5 milimetrelik deliklerden içeri sokulan aletlerle jinekolojik ameliyatların yüzde 95'ini yapmak mümkün.
Yazı dizimizin bu bölümünde Dr Senai Aksoy tüp bebek aşamalarını ve tüp bebek nedir sorusunun yanıtını anlatıyor. 'Kısırlık Çözümsüz Değildir.'